25 min.
4 - 6 pers.

Het klinkt héél gek maar het is o-zo lekker!

Kippenvleugeltjes, drumsticks: we zijn er gek op! Ze zijn het lekkerst wanneer ze goed gekruid en gemarineerd zijn. Maar marineren in ketchup en koffie? Ook voor ons is dat een primeur. Toch helpen deze ingrediënten om de smaken van je kippenvleugeltjes en drumsticks naar een nóg hoger niveau te tillen. Dit is hoe je ze maakt.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Voeg in een sauspan de ketchup, koffie, halve gele ui (in zijn geheel), knoflooktenen (heel) en azijn. Zet het vuur middelhoog en laat 20 tot 30 minuten zacht sudderen. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  • Laat de saus iets afkoelen en giet over de kippenvleugels/drumsticks in een grote kom.
  • Mix door elkaar zodat de saus over alle kipstukken is verdeeld.
  • Verhit een grillpan op middelhoog vuur en leg de kip in de pan.
  • Draai de stukken regelmatig om en smeer iedere zijde met een kwast in met extra ketchupsaus.
  • Bak tot de kipstukjes gaar zijn en een mooie roodbruine kleur hebben.
  • Enjoy!

Lees ook: Met dit geniale trucje bak je kip superkrokant in de oven

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Twisted | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 300 milliliter ketchup
  • 100 milliliter zwarte koffie (sterk)
  • 1/2 gele ui
  • 2 knoflooktenen
  • 15 milliliter azijn
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 gram kippenvleugels of drumsticks