28 november 2017
Maayke

 Veel kinderen zullen deze snack waarschijnlijk niet bestellen in de snackbar

Heerlijk om af en toe eens lekker wat van de snackbar te halen. Een patatje met, een frikandel speciaal of een lekkere kroket. Je krijgt er al honger van als je eraan denkt! Of het echt gezond is? Daar valt over te twisten, maar misschien komt daar nu met deze bijzondere snack wel verandering in. 

Cafetaria Het Pelkhuisje kwam met wel erg aparte snack op een stokje.

Alle gekheid op een stokje
De cafetaria in Winterswijk voegde wel een hele bijzondere snack toe aan de menukaart. ‘Spruit 11’: spruitjes met spek op een stokje. Volgens eigenaar Laurens Tenbergen is het ‘alle gekheid op een stokje’. Aan Omroep Gelderland verteld hij: “Ik had het al een tijdje in gedachten, een snack met spruitjes. En afgelopen week lag er een grote zak met spruiten in de aanbieding in de supermarkt.” Om de perfecte snack in zijn schappen te leggen had Tenbergen net zo lang geëxperimenteerd totdat hij het ideale recept had gevonden. “Eerst heb ik de spruiten rauw gefrituurd. Dat was best oké. Maar de spruitjes zijn net iets lekkerder als ze eerst even kort gekookt worden,” zegt hij. Zelf vindt hij de snack heerlijk geworden, en ook op de Facebookpagina van cafetaria Het Pelkhuisje reageren de meeste mensen enthousiast.

Patatje pepernoot
Of dit de eerste keer is dat Cafetaria Het Pelkhuisje met een bijzondere snack op de proppen komt? Zeker niet! Want er is ook gedacht aan de aankomende feestdagen. Speciaal voor het Sinterklaasfeest is er het ‘Patatje Pepernoten’ uitgebracht. Misschien dat deze snack iets meer in jouw straatje ligt als je niet zo van spruitjes houdt?

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: WikMedia Commons