Ingrediënten
  • 4 grote kippendijen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 gele ui, gesneden
  • 6 knoflooktenen, gehalveerd
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 240 milliliter droge witte wijn
  • 40 gram bloem
  • 150 gram couscous
  • Een handje verse peterselie, gesneden
Roos
25 + 240 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 4 grote kippendijen
  • Peper en zout naar smaak
  • 1 gele ui, gesneden
  • 6 knoflooktenen, gehalveerd
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 240 milliliter droge witte wijn
  • 40 gram bloem
  • 150 gram couscous
  • Een handje verse peterselie, gesneden

De couscous en kippendij gaan enorm goed samen

Ben jij het type dat altijd een aantal extra knoflooktenen gebruikt dan er in het recept wordt aangegeven? Dan kunnen wij elkaar de hand schudden. Knoflookliefhebbers zullen het eens zijn dat de knoflook duidelijk aanwezig moet zijn, zo ook in dit gerecht. We combineren kippendij met – heel veel – knoflook en couscous. Heerlijk!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Aan de slag:

  • Dep de kippendijen droog met keukenpapier en breng op smaak met peper en zout. Verhit olijfolie in een pan en bak hierin de kippendijen voor ± 4 minuten aan beide zijden bruin. Haal vervolgens de pan van het vuur.
  • In een grote stoofpan meng je de ui, knoflook, peper, zout en tijm met elkaar. Leg de kippendijen hier bovenop.
  • Meng in een kommetje de witte wijn en bloem met elkaar. Giet dit over de kippendijen in de stoofpan.
  • Doe het deksel op de pan en zet op laag vuur. Laat dit ± 3,5 uur lang pruttelen.
  • Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking.
  • Vul een diep bord met couscous en verdeel de kippendijen, het ui-mengsel en de witte wijnsaus over de borden.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Koolhydraatarme broccoli-kaassoep met Philadelphia

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Martha Stewart | Beeld: Videostill YouTube