Naomi

Kippenbouillon zelf maken is veel leuker!

Natuurlijk is het handig en vooral makkelijk om een bouillonblokje te gebruiken als je soep gaat maken. Toch gaat dit wel ten koste van de smaak. Zelfgemaakte bouillon is zo smaakvol en lekker en veel minder zout dan de blokjes. Het is zeker het proberen waard en het leuke is dat je het ook nog kan invriezen. Zo kan je een hele lading maken en het vervolgens in portiezakjes verpakken en in de vriezer bewaren. 

Smaakvol, simpel en superleuk!

Wat heb je nodig? (voor 1 liter)

  • 1 liter water
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 prei, in ringen
  • 1 winterpeen, in plakjes
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 2 kippenbouten
  • 3 takjes peterselie
  • 2 takjes selderij
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 stuk foelie
  • 10 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels citroensap

Wat moet je doen?

  • Kneus de peperkorrels met de bolle kant van een lepel.
  • Doe de kippenbouten in een soeppan en doe de kruiden, peper en foelie erover.
  • Schenk het water erbij en breng het aan de kook. Laat het twee uur zachtjes doorkoken.
  • Haal de kippenbouten uit de bouillon en leg ze op een bord.
  • Maak een schone theedoek nat en leg die in een zeef. Zet de zeef op een andere pan en laat de bouillon erdoor lopen.
  • Wacht tot het vet stolt en schep het eruit.
  • Maak het vlees los van het bot en snijd het in kleine stukjes. Doe het vervolgens weer bij de bouillon en breng het op smaak met peper, zout en citroensap.
  • Snijd de bieslook fijn en strooi het eroverheen.

Lees ook: Met déze vergeten groente maak je de lekkerste soep ooit!

Dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: AH | Beeld: Pxhere