Naomi
75 min.
8 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram amandelmeel
  • 5 eetlepels psylliumvezels (Albert Heijn)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel zeezout
  • 2 theelepels appelazijn
  • 240 milliliter kokend water
  • 3 eiwitten

Koolhydraten zul je niet missen met deze bolletjes!

Soms wil je even op de koolhydraten letten als je wat kilo’s kwijt wilt raken. Dit brood kan daarbij helpen. Je kan op deze manier toch genieten van je oude vertrouwde broodje en je krijgt niet de koolhydraten binnen. Beleg ‘m vervolgens met bijvoorbeeld vlees of een magere kaassoort en je mist het reguliere broodje helemaal niet!

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng alle droge ingrediënten en voeg vervolgens het kokende water toe met het azijn en de eiwitten. Meng het met een handmixer voor ongeveer 30 seconden.
  • Maak je handen nat en kneed het deeg in 8 bolletjes. Plaats ze op een bakplaat, bekleed met bakpapier.
  • Bak de broodjes in 50-60 minuten goudbruin en gaar. Als er op de onderkant van het bolletje getikt wordt, moet er een hol geluid te horen zijn. Dan zijn de bolletjes klaar.

Dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Yummly | Beeld: videostill