Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gemengde kruiden
  • 1/2 theelepel peterselie
  • Snufje zout en peper
  • 12 gram verse bieslook, fijngehakt
  • 150 gram geraspte mozzarella
35 min.
4 pers.

Deze kipfilets passen ook perfect in het keto-dieet

Comfort food dat tegelijkertijd perfect binnen je dieet past, dat klinkt ons als muziek in de oren. Want ook al wil je misschien een paar kilo kwijt, dat betekent natuurlijk niet dat je niet meer lekker kan eten. Deze malse kipfilets met bacon, mozzarella en ranchkruiden zijn een waar feestje op je bord en geheel keto! Aan de slag.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kipfilets met bacon, mozzarella en ranchkruiden:

  • Zet een sauspannetje op het vuur en verhit hierin de olijfolie. Leg hierin de plakjes bacon en bak ze 5 tot 7 minuten aan beide kanten. Haal de bacon vervolgens uit de pan en leg het op een bord. Zet apart.
  • Laat het vet van de bacon in de pan en leg hierin de kipfilets. Bak ze in 10 tot 15 minuten gaar. Keer ze om de 5 minuten om.
  • Maak intussen de ranchkruidenmix. Doe hiervoor de knoflookpoeder, melkpoeder, uienpoeder, gemengde kruiden en peterselie in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper en roer goed door.
  • Wanneer de kip gaar is, strooi je de ranchkruiden over de kip en bak je de kip nog een minuutje aan elke kant.
  • Snijd intussen de bacon in kleine stukjes en hak de verse bieslook fijn.
  • Strooi de mozzarella over de kip en laat smelten. Verdeel de kipfilets over de borden en strooi de stukjes bacon en bieslook erover.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: kippendij met knoflook en couscous

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Nicko’s Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 4 plakjes bacon
  • 4 kipfilets
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 eetlepel melkpoeder
  • 1/2 theelepel uienpoeder
  • 1/2 theelepel gemengde kruiden
  • 1/2 theelepel peterselie
  • Snufje zout en peper
  • 12 gram verse bieslook, fijngehakt
  • 150 gram geraspte mozzarella