Maayke

Alles smaakt natuurlijk veel lekkerder als je het zelf maakt

Kip-kerriesalade is misschien wel een van de populairste én lekkerste smeersels voor op de toastjes tijdens de borrel of op de belegde broodjes tijdens de lunch. Meestal zijn we lui en kopen we een standaard pakje in de supermarkt, maar wist je al dat het veel lekkerder is om een kip-kerriesalade zelf te maken?

En het is nog hartstikke makkelijk ook!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram kipfilet
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels kerriepoeder
  • een bosje verse bieslook

Zo maak je de kip kerrie salade:

  • Breng een kookpan met 400 à 500 milliliter water aan de kook en voeg het kippenbouillonblokje toe. Voeg de kipfilet toe en kook het ongeveer 15 tot 20 minuten.
  • Maak ondertussen de saus door in een kommetje 4 eetlepels mayonaise, 3 eetlepels kerriepoeder en wat gesneden verse bieslook te mengen.
  • Haal de kipfilet uit de kookpan en trek de filets uit elkaar met behulp van twee vorken. Breng de stukjes kipfilet op smaak met wat peper en zout.
  • Meng nu de saus samen met de kipfiletstukjes en proef of de salade goed op smaak is. Voeg eventueel nog wat meer ingrediënten toe om de kip-kerriesalade naar wens te maken.

Lees ook: Yes, we hebben ‘m: het imitatierecept voor de tonijnsalade van de La Place

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Smaakmenutie | Beeld: YouTube videostill, 2DadsPlus4