Maayke

Als je wel wat inspiratie voor de lunch kunt gebruiken

Veel mensen zijn gek op carpaccio. Alleen al bij de gedachte aan carpaccio loopt het water bij de meesten al in de mond. Overheerlijke bruschetta’s met carpaccio of bijzondere bonbon’s van carpaccio, wij zeggen er in ieder geval geen nee tegen. Helemaal toen we deze simpele salade voorbij zagen komen.

Perfect om als simpele én gezonde lunch te bereiden.

Wat heb je nodig?

  • een portie carpaccio
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 rode ui
  • 75 gram rucola
  • een handje cherrytomaatjes
  • 5 gram geschaafde Parmezaanse kaas
  • olijfolie met truffelaroma als dressing
  • wat geroosterde pijnboompitjes
  • peper en zout

Zo maak je de salade:

  • Snijd de cherrytomaatjes in helften en snijd ook de rode ui in ringen of kleinere blokjes.
  • Beleg het bord of je lunchbox met rucola en leg hier de plakken carpaccio over. Strooi vervolgens de rode ui, de cherrytomaatjes, de kappertjes, de Parmezaanse kaas en de geroosterde pijnboompitjes eroverheen.
  • Sprenkel tenslotte wat olijfolie met truffelaroma over de salade. Je kunt ook kiezen voor wat truffelmayonaise als topping.

Lees ook: Mmm, op déze bijzondere manier heb je carpaccio nog nooit gegeten!

Dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Famme | Beeld: Pixabay