Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie, extra om in te bakken
  • 1 krop romainesla
  • Kleine rode ui
  • 1 avocado
  • 275 gram cherrytomaten
  • 265 gram zwarte bonen uit blik (uitlekgewicht)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 70 gram Griekse yoghurt
  • 1/4 theelepel gesneden knoflook
  • 2 eetlepels limoensap
Marlieke
50 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 2 kipfilets
  • 1 eetlepel olijfolie, extra om in te bakken
  • 1 krop romainesla
  • Kleine rode ui
  • 1 avocado
  • 275 gram cherrytomaten
  • 265 gram zwarte bonen uit blik (uitlekgewicht)
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 theelepel zout
  • 70 gram Griekse yoghurt
  • 1/4 theelepel gesneden knoflook
  • 2 eetlepels limoensap

Deze smaakvolle salade zit bomvol eiwitten

Vind je de meeste salades niet vullend genoeg? Na het maken van deze zomerse kip-cajunsalade denk je daar vast anders over! Dit gerecht met kip, bonen, avocado en yoghurt zit namelijk boordevol eiwitten en gezonde vetten, waardoor je maag niet na een uurtje weer gaat rammelen. Geserveerd in een kom is de salade ook een ideaal gerecht om mee naar buiten te nemen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C.
  • Neem een kleine kom en meng daarin paprikapoeder, cayennepeper, knoflookpoeder, oregano, tijm en zout. Houd anderhalve theelepel van dit kruidenmengsel nog even apart. Gebruik de rest van de mix om de kipfilets aan beide kanten mee in te wrijven.
  • Verwarm olie in een koekenpan en bak daarin de kip op halfhoog vuur. Doe dit ongeveer 4 minuten per kant of totdat de kip aan beide kanten goudbruin kleurt.
  • Bak de kip vervolgens 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen terwijl je de rest van de salade maakt en snijd de kip dan in stukken.
  • Meng voor de dressing de yoghurt, gesneden knoflook, het limoensap, de olijfolie en de overgebleven kruidenmix in een kleine kom.
  • Snijd de sla in stukken en de rode ui, avocado en cherrytomaten in dunne plakken. Spoel de zwarte bonen af in een vergiet.
  • Vul een grote kom met de sla, kip, groenten en zwarte bonen en schenk vervolgens de dressing eroverheen. Roer tot alles goed is vermengd.
  • Geniet van je gezonde maaltijd!

Ook lekker: Romige pastasalade met spekreepjes en broccoli

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty