Ingrediënten
  • 300 gram geprakte aardbeien
  • 300 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur
  • 260 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 85 gram roomkaas
  • 375 gram - 500 gram poedersuiker
  • 100 gram plakes aardbeien of andere bosvruchten
Marlieke
50 min.
12 pers.
Ingrediënten
  • 300 gram geprakte aardbeien
  • 300 gram bloem
  • 1/2 theelepel zout
  • 2 1/2 theelepel bakpoeder
  • 120 gram boter, op kamertemperatuur
  • 260 gram suiker
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 85 gram roomkaas
  • 375 gram - 500 gram poedersuiker
  • 100 gram plakes aardbeien of andere bosvruchten

Een dessert waar de zomer vanaf spat

Nu de verse aardbeien weer volop voorhanden zijn, duiken we graag de keuken in om hier de lekkerste zomerse taarten en desserts mee te maken. Deze roze cake is een heerlijk toetje voor de hele familie. De aardbeien zorgen voor een frisse, zoete smaak en de roomkaastopping smelt in je mond. Niet getreurd als het aardbeienseizoen al voorbij is: deze favoriet maak je net zo gemakkelijk met diepvriesaardbeien. Ontdooi deze dan even voor je aan het bakken slaat.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Vet een vierkante bakvorm in van circa 30 bij 20 cm met een beetje boter.
  • Mix in een mengkom de bloem, het bakpoeder en het zout. Neem een andere grote kom en klop daarin de boter en suiker tot een luchtig mengsel. Dit gaat het gemakkelijkst met een elektrische mixer of keukenmachine. Laat één eetlepel boter over voor de frosting.
  • Voeg aan het botermengsel één voor één de eieren toe. Blijf goed doorroeren na ieder ei. Voeg vervolgens het vanille-extract toe aan dit mengsel.
  • Voeg nu een derde het bloemmengsel toe aan het vloeibare beslag, samen met een derde van de geprakte aardbeien. Roer de ingrediënten langzaam door elkaar heen. Voeg dan nogmaals een derde van het bloemmengsel toe en nog een derde van de aardbeien. Klop weer rustig totdat de ingrediënten goed zijn gemengd.
  • Voeg tot slot het laatste deel van de bloem toe en meng goed. Houd de rest van de geprakte aardbeien nog over voor de frosting.
  • Doe het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak de cake 25 tot 30 minuten in de oven. Laat afkoelen en maak ondertussen de frosting.
  • Klop voor de frosting de overgebleven eetlepel boter en roomkaas tot een gladde massa. Voeg een snufje zout en de poedersuiker toe. Meng dit goed en voeg dan nog de resterende 100 gram gepureerde aardbeien toe.
  • Blijf roeren tot er stevige frosting ontstaat. Voeg meer poedersuiker toe als de frosting waterig blijft.
  • Verdeel de frosting gelijkmatig over de afgekoelde cake. Verdeel daarna plakjes aardbei of andere bessen over de taart ter decoratie. Bewaar de cake in de koelkast of neem direct een stukje. Eet smakelijk!

Ook lekker: no-bake aardbeien-rababarbercheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘t op Pinterest!

Bron: The Spruce Eats | Beeld: Top view of Cheesecake with Blackberries slice on the plate door Marco Verch Professional onder de licentie CC BY 2.0