Ingrediënten
  • 300 gram pasta
  • 1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • 100 gram mayonaise
  • 5 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
  • 250 gram spekreepjes, krokant gebakken
30 min.
4 pers.

In een handomdraai gemaakt!

Een pastasalade is een ontzettend veelzijdig gerecht. Zo kun je een pastasalade op tig manieren bereiden en ook tijdens verschillende gelegenheden eten. Zo is-ie geschikt als lunch, diner of als bijgerecht. Deze pastasalade met spekreepjes en broccoli is heerlijk romig en ook nog eens een beetje gezond. Wat wil je nog meer?

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan de pagina.

Wat moet je doen?

  • Kook de pasta volgens de verpakking gaar en laat afkoelen.
  • Blancheer de broccoliroosjes.
  • Maak ondertussen de dressing. Doe de mayonaise, rode wijnazijn, suiker, het zout en de peper in een kommetje. Mix met een garde tot alles goed is vermengd.
  • Roer de dressing door de pasta.
  • Voeg de broccoliroosjes en rode ui toe en roer goed. Zet in de koelkast om af te koelen.
  • Doe vervolgens de spekreepjes in een kom en schep door de pasta.
  • Serveer de pastasalade meteen.

 

Ook lekker: Frisse kipsalade

Wil je dit recept bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Country Cook | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 300 gram pasta
  • 1 stronk broccoli, in roosjes gesneden
  • 100 gram mayonaise
  • 5 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 eetlepels suiker
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • 1 middelgrote rode ui, gesnipperd
  • 250 gram spekreepjes, krokant gebakken