Zo kom je sneller van een blaasontsteking af

Veel dames zullen dit probleem herkennen: je voelt de enorme drang om te plassen, maar eenmaal op de wc druppelt er nauwelijks iets uit. Het brandt, doet pijn, voelt vervelend en misschien ruikt je urine ook een beetje vreemd. Een blaasontsteking is helaas voor veel vrouwen een bekend probleem. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om sneller van dit euvel af te zijn.

We wensen niemand dit toe.

Wat je niet moet eten:

Koffie

Jammer voor de mensen die verslaafd zijn aan koffie, maar je kunt het zwarte goud tijdens je blaasontsteking beter even laten staan. Ook andere cafeïnehoudende dranken zijn niet goed als je last hebt van je blaas. De cafeïne irriteert de blaas namelijk! Kies voor (veel!) water en kruidenthee.

Chocola

Neeeeeee, dit kan toch niet waar zijn? Helaas, ook chocola bevat cafeïne, waardoor het je blaas dus kan irriteren. Ook kun je het beste zo gezond mogelijk eten, dan kom je sneller van de ontsteking af. Kleine beetjes chocola zijn niet zo erg, maar ga er niet heel veel van eten.

Alcohol

Ook alcohol irriteert je blaas en het verzwakt de spieren rond je blaas, waardoor er sneller ongelukjes gebeuren. Je kunt het beter bij water houden!

Pittig eten

Pittig eten kan je blaas aantasten waardoor je urine nog meer gaat branden. Aangezien het allemaal al pijn genoeg doet, is dat waarschijnlijk het laatste wat je wil! Gebruik rozemarijn en tijm om je eten smaak te geven en laat de sambal, peper en chilivlokken even achterwege.

Light frisdrank

Kunstmatige zoetstoffen zoals aspartaam kunnen de blaas irriteren en zelfs pijn in de blaas veroorzaken. Daarnaast zit er vaak cafeïne in deze dranken. Ook het koolzuur doet weinig goeds voor je blaas.

Dit moet je juist wél eten:

Cranberry

Met stip op nummer één staat cranberrysap. Hoewel dat pak cranberrysap je blaasontsteking niet in één keer kan genezen, werkt cranberry wel bij het voorkomen van blaasontsteking. Voel je dus eentje opkomen, grijp dán naar de cranberrysupplementen of het sap.

Water

We kunnen het niet genoeg herhalen: blijf water drinken! Hoeveel pijn het urineren ook doet, water zorgt ervoor dat de boel lekker doorspoelt waardoor de bacteriën weg kunnen spoelen. Water is de beste keuze omdat het je blaas niet irriteert. Houd altijd een flesje water bij je en drink gedurende de dag de hele tijd een beetje.

Probiotica

Als je aan een antibiotica kuurtje zit tegen blaasontsteking, doe je er goed aan om probiotica te nemen. De antibiotica doodt namelijk ook de goede bacteriën in bijvoorbeeld je vagina, waardoor schimmels de overhand kunnen krijgen. Neem daarom probioticasupplementen tijdens je blaasontsteking of eet veel yoghurt, kefir, zure kool of drink kombucha of Yakult.

Lees ook: 7x voedingsmiddelen waarvan we niet wisten dat het giftig is

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: Greatist | Beeld: Pexels