Sanne

En dit is hoeveel je per dag zou moeten eten

Ben jij een echte kaasliefhebber? Dan hebben wij goed nieuws! Kaas blijkt namelijk heel goed voor je hart te zijn. Ja echt, het overheerlijke zuivelproduct is ook nog eens goed voor je gezondheid. Het enige wat je hiervoor moet doen, is dagelijks een bepaalde hoeveelheid kaas eten. 

Goed voor het hart

Uit onderzoek is gebleken dat kaas goed is voor het hart. Bij een bepaalde dagelijkse inname zou het zelfs de kans op hart- en vaatziekten kunnen verlagen. Maar hoeveel kaas moet je dan per dag eten? Onderzoekers adviseren rond de 40 gram kaas te eten, dat staat gelijk aan anderhalve tot twee plakken kaas. Voor echte kaasliefhebber is dat zeker geen moeilijke opgave. Echter is het belangrijk om balans te houden en niet dagelijks over die 40 gram heen te gaan.

Verlaagde kans op hartaanval

De kans op een hartaanval nam met zo’n 14 procent af bij een inname van 40 gram kaas per dag, zo bleek uit onderzoek van de Chinese Soochow universiteit. De universiteit deed onderzoek naar de relatie tussen het eten van kaas en hartproblemen, en met succes. 

Hoe kan dat?

Het klinkt natuurlijk fantastisch: we eten dagelijks een lekker stukje kaas en zorgen daarmee ook nog eens goed voor ons hart. Maar hoe kan dat? Kaas bevat, naast verzadigde vetten, gunstige voedingsstoffen zoals calcium. De inname van calcium heeft verband met een lager risico op hart- en vaatziekten. Ook zit er CLA, een vetzuur, in kaas. Die stof remt de aderverkalking af en zorgt voor een lager gehalte aan ontstekingsbevorderende processen. Deze twee factoren zorgen samen voor een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. En het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dagelijks een beetje kaas naar binnen werken.

Lees ook: Aha! Dit is dus waarom er soms gaten in kaas zitten

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Ze.nl | Beeld: Pexels