Ook vandaag delen we weer een heerlijk én simpel recept voor de kerst: Kerst Tiramisu met Speculaas en Kersen. Deze zet je in een handomdraai op tafel én kun je het best een dag van tevoren maken. Geen stress dus tijdens de kerst zelf!
- Slagroom en mascarpone: Klop de slagroom met de suiker en vanille-extract tot zachte pieken. Spatel de mascarpone erdoor tot een glad mengsel.
- Espressomengsel: Meng de afgekoelde espresso met de amaretto in een brede schaal.
- Opbouw: Doop de speculaasjes kort in het espresso-amaretto mengsel en leg een laag op de bodem van een schaal of individuele glaasjes. Bedek met een laag mascarponeroom en voeg een paar kersen toe. Herhaal tot de ingrediënten op zijn, eindigend met mascarponeroom.
- Garnering: Bestrooi met geraspte pure chocolade en laat het dessert minimaal 3 uur (liefst een nacht) opstijven in de koelkast.
- Serveren: Garneer met poedersuiker, muntblaadjes, of extra kersen.
De winterse smaak van de speculaas, zoete kersen en romige mascarpone zijn een uitstekende combinatie en ideaal voor op de kerstdiner-tafel!