Ingrediënten
  • 3 middelgrote rode bieten (gekookt of geroosterd)
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl honing
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: eetbare bloemen of microgroenten voor garnering
Lisa Pover
15 min.
6 pers.
Ingrediënten
  • 3 middelgrote rode bieten (gekookt of geroosterd)
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 75 g rucola
  • 2 el balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie (extra vierge)
  • 1 tl honing
  • Zeezout en zwarte peper
  • Optioneel: eetbare bloemen of microgroenten voor garnering

Wat is er nou fijner dan een makkelijk maar zeer kleurrijk voorgerecht voor de feestdagen? De zandachtige smaak van de biet combineert uitstekend met de zachte geitenkaas en nootachtige smaak van de walnoten. Eetsmakelijk!

  1. Biet snijden: Snijd de gekookte of geroosterde bieten in dunne plakjes (gebruik eventueel een mandoline voor gelijkmatige plakjes).
  2. Dressing maken: Meng de balsamicoazijn, olijfolie, honing, een snufje zout en peper tot een gladde dressing.
  3. Walnoten roosteren: Rooster de walnoten kort in een droge koekenpan tot ze goudbruin en geurend zijn. Laat afkoelen.
  4. Opmaak:
    • Verdeel de plakjes biet cirkelvormig over de borden.
    • Drapeer een handje rucola in het midden.
    • Verkruimel de geitenkaas over de bietjes.
    • Strooi de walnoten eroverheen.
    • Besprenkel alles met de dressing.
  5. Afwerking: Garneer met eetbare bloemen of microgroenten voor een extra feestelijke look.