Robby

Fish and chips: typisch Brits!

Als wij aan Engeland denken, denken we aan thee, de koningin en fish & chips. Dit typisch Engelse gerecht is echt overal te koop in Groot-Britannië, maar is ook heel populair in Australië, Canada, Ierland en Nieuw-Zeeland. In een paar badplaatsen in Nederland is het ook te krijgen, maar de meesten van ons zijn toch op de eigen keuken aangewezen. 

Met dit simpele recept maak jij je eigen fish & chips, zoals de Britten het eten!

Dit heb je nodig voor 4 personen: 

Het bierbeslag

  • 200 gram bloem
  • 200 milliliter bier
  • ei
  • zout & peper 

De vis & frieten

  • 600 gram kabeljauw
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 kilo vastkokende aardappels

Zo maak je het: 

  • Meng alle ingrediënten voor het bierbeslag met elkaar tot een glad geheel.
  • Snijd frieten van geschilde of ongeschilde schoongeboende vastkokende aardappels. Bak ze eerst voor in olie van 160 ºC.
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier. Bak de frieten vervolgens goudbruin en gaar in olie van 180 °C.
  • Ondertussen snijd je de vis in dikke repen en haal je ze door de bloem.
  • Daarna haal je de vis door het bierbeslag en frituur je de repen goudbruin, dit duurt ongeveer 4 tot zes minuten. Let op, frituur nooit meer dan twee stukken vis tegelijk!
  • Neem de vis en patat uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier.
  • Serveer samen op een bord, lekker met een frisse salade!

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: 24Kitchen | Beeld: Pexels