Naomi

Heerlijk, die Engelse muffins

Wil je eens iets anders dan de standaard broodjes? Dan zijn deze Engelse muffins ideaal om eens als ontbijt te eten. Het fijne is dat je een grote partij in één keer kan maken. Ze zijn heel lekker met een beetje jam. Probeer het maar!

Wat heb je nodig? (voor 8 Engelse muffins):

  • 300 gram bloem
  • 6 gram gedroogde gist
  • 6 gram zout
  • 15 gram suiker
  • 60 gram boter
  • 1 ei
  • 170 milliliter halfvolle melk
  • 15 gram maïsmeel (+ wat extra)

Wat moet je doen?

  • Zeef de bloem boven een grote kom en strooi vervolgens de gist aan de ene kant van de bloem en het zout aan de andere kant.
  • Voeg de suiker, boter, eieren en melk toe en mix alles tot een mooi zacht deeg zonder klonten.
  • Kneed het deeg in ongeveer 10 minuten zacht, mooi en soepel. Als het uit elkaar getrokken wordt moet het niet breken.
  • Vet een kom in met wat olie en leg het deeg daarin. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het geheel 1 uur rijzen. Het deeg moet verdubbelen van vorm.
  • Bestuif je werkblad met wat maïsmeel en rol het deeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 2,5 centimeter.
  • Snijd het deeg in 8 stukken met een ronde steekvorm. Bestrooi de bakplaat met wat maïsmeel en leg de uitgestoken broodjes op die bakplaat.
  • Dek de bakplaat af met een vochtige theedoek en laat de deegrondjes nog een half uur rijzen.
  • Zet een koekenpan op laag vuur. Bak de broodjes in de koekenpan in 5-6 minuten aan de ene kant en daarna nog 5-6 minuten op de andere kant.

Eetsmakelijk!

Gek op broodjes? Maak deze ook eens:

Bron: Murielsbakingpassion | Beeld: seriouseats