Robby

Een heerlijk romige pastasaus met maar 5 ingrediënten!

Er zijn een paar dingen waar je ons ‘s nachts wakker voor mag maken en pasta is daar één van. Een goede pasta valt of staat bij de pastasaus, en het allerlekkerst is dan wel een pasta waarbij je de saus helemaal zelf maakt. Maar, het moet dan ook weer niet al te ingewikkeld zijn. Als jij van lekker eten zonder al te veel toeters en bellen houdt, hebben wij het perfecte recept voor je: tomaten-mascarpone pastasaus!

Het mooie is: je hebt er maar vijf ingrediënten voor nodig en de saus is in een handomdraai klaar.

Daarnaast is de saus ook gemakkelijk een dag van tevoren te maken, dan hoef je hem op de dag zelf alleen nog maar even op te warmen. Kortom, wat wil je nog meer? Genieten zonder gedoe, wij houden ervan!

Dit heb je nodig voor 4 personen:

Zo maak je het: 

  • Pers de knoflook en snipper de ui in kleine blokjes. Fruit de knoflook en de ui in een pan met wat olie.
  • Voeg vervolgens de tomato frito toe en breng het geheel aan de kook.
  • Voeg ook de mascarpone toe en laat het enkele minuten zachtjes koken.
  • Voeg tot slot wat van de versnipperde basilicum toe.
  • Breng de saus op smaak met een snuf peper en zout en warm nog 2 minuten door.
  • Serveer de saus bijvoorbeeld met pasta en gehaktballetjes of gebruik hem als saus voor de lasagne.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Lekker & Simpel | Beeld: Videostill