Robby

Met deze marinade wordt je biefstuk altijd mals

Wij kunnen al watertanden bij de aanblik van een heerlijke malse biefstuk. Maar het gebeurt ons met enige regelmaat dat we denken onze vork in een botermals stukje vlees te zetten maar we van een koude kermis thuiskomen. Op ons bord ligt geen heerlijke biefstuk, maar een taai stuk ellende. 

Hoe voorkom je nu dat je prijzige stukje vlees een grote deceptie wordt?

Thee
Het antwoord is even simpel als verrassend: thee. Klinkt raar, maar het werkt echt: thee bevat namelijk tannines. Tannine is een verzamelnaam voor bepaalde chemische verbindingen die als gevolg hebben dat de eiwitten fixeren. Dit zorgt voor extra malsheid wanneer het in aanraking komt met vlees.

Marineren
Voordat je vlees bereidt, kan je het dus het beste marineren in thee. Maak twee grote koppen extra sterke thee en laat dit afkoelen. Leg het vlees erin en laat dit minstens 3 uur intrekken in de koelkast. Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de marinade, dep het droog en wrijf het in met zeezout. Bewaar totdat je het gaat bereiden buiten de koelkast. Eet smakelijk!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Slager Spoelder | Beeld: Unsplash