Desy

Het verschil tussen tarwe- en patentbloem

Mensen die nog niet helemaal thuis zijn in het bakken en alle verschillende bakproducten, kunnen flink in de war raken wanneer ze voor het schap met bakproducten staan. Want wat voor soort bloem moet je eigenlijk gebruiken? 

Welke soort bloem gebruik je waarvoor?

Verschillen
Sta je op het punt om koekjes te bakken? Dan heb je natuurlijk bloem nodig. Bij het zien van de verschillende soorten bloem kan de moed je in de schoenen zakken, want gebruik je daarvoor patentbloem of tarwebloem? En wat zijn eigenlijk de verschillen tussen de twee? Het verschil zit ‘m in de hoeveelheid gluten en zetmeel. Patentbloem bevat meer gluten dan tarwebloem. Door deze extra gluten wordt het deeg luchtiger en elastischer.

Brood vs. koekjes
Patentbloem is uitermate geschikt wanneer je brood bakt, maar minder geschikt wanneer je een bros koekje wilt bakken. Wanneer je koekjes of cake bakt kun je dan ook beter tarwebloem gebruiken. Vind je dit moeilijk te onthouden, dan kan dit ezelsbruggetje misschien van pas komen: maak je deeg dat je moet kneden (brooddeeg), dan gebruik je patentbloem. Voor alle andere baksels gebruik je tarwebloem. Zo krijg jij precies de koekjes die je wilt!

Lees ook: Dít is de reden dat iedereen kipfilet in bloem bakt! Jij gaat het ook doen als je dit leest

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Margriet | Beeld: NDTV