Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 300 gram gepelde gamba’s + 5 extra
  • 170 gram Andouille worst of chorizo
  • Halve gele ui, fijngesneden
  • Halve groene paprika, fijngesneden
  • 1 steel selderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tomaat, gesneden
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 220 gram roomkaas
  • 220 gram cheddarkaas
  • 60 gram sour cream
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • Peterselie om te serveren
  • Stokbrood om te dippen
50 min.
6-8 pers.

Een lekkerdere dip voor op een stokbroodje is er niet

Gamba’s? We houden ervan. Worstjes? Lusten we ook. Stokbrood met dip? Geef die maar meteen door. In deze Jambalaya-dip komt het allemaal samen. Ga je dit weekend lekker borrelen en komt er stokbrood op tafel? Dan maak je het helemaal af met deze heerlijke warme dip.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vijf gamba’s. Breng op smaak met zout en peper. Bak twee minuten per kant, haal ze uit de pan en zet apart.
  • Snijd de overgebleven gamba’s in stukjes en doe in de pan. Breng opnieuw op smaak met zout en peper. Kook de gambastukjes in 3 minuten gaar en roer af en toe. Schep de stukjes uit de pan en zet ook apart.
  • Snijd ook de andouille worst of chorizo in stukjes en bak in de pan tot het bruin is. Dit duurt ongeveer twee minuten. Doe eventueel wat extra olijfolie in de pan.
  • Schep de worst uit de pan en schenk opnieuw wat olijfolie in de pan.
  • Doe de gele ui, groene paprika en selderij in de pan en laat twee minuten opstaan. Voeg daarna de knoflook en tomaat toe en laat nog 1 minuut opstaan.
  • Voeg daarna de cajunkruiden toe, roer opnieuw.
  • Doe het mengsel in een grote kom en voeg daar drie vierde van de worst aan toe en de gambastukjes. Schep om. Voeg daarna ook de roomkaas, de helft van de kaas, sour cream en Worcestershire saus aan toe. Roer opnieuw.
  • Schep het mengel in een kleine ovenschaal en verdeel de rest van de kaas over de bovenkant. Bak 25 minuten.
  • Gareer met de overgebleven stukjes worst en de vijf gamba’s. Serveer met een lekker stokbroodje. 

Lees ook: Recept: romige kaas spruitjesdip voor op een stokbroodje

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • Olijfolie
  • 300 gram gepelde gamba’s + 5 extra
  • 170 gram Andouille worst of chorizo
  • Halve gele ui, fijngesneden
  • Halve groene paprika, fijngesneden
  • 1 steel selderij, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 tomaat, gesneden
  • 1 eetlepel cajunkruiden
  • 220 gram roomkaas
  • 220 gram cheddarkaas
  • 60 gram sour cream
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • Peterselie om te serveren
  • Stokbrood om te dippen