Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 30 milliliter (plantaardige) yoghurt
  • 30 gram (veganistische) mayo
  • Peper en zout naar smaak
  • 60 gram volkoren meel
  • Halve theelepel baksoda
  • 80 milliliter (ongezoete soja)melk
  • Snufje zout
  • Plantaardige margarine of olie om te bakken
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 1 kleine gele ui, fijngesnipperd
  • 2 grote plakken (veganistische) kaas, in stukjes gescheurd (of simpelweg geraspte kaas) 
  • 175 gram (veganistische) shoarma (bijv. van Vivera)
  • 2 handjes sla
02 september 2019
15 min.
2 pers.

Wij gebruikten voor dit recept een vegetarische ‘shoarma’, wat net zo lekker is! 

Gek op een kapsalon? Dan ben je niet de enige. De hartige afhaalhap is al jaren ongekend populair in Nederland. Wanneer je al tig kapsalonnetjes naar binnen hebt gewerkt, kunnen we ons voorstellen dat je wel een keer wat anders wilt. U vraagt, wij draaien. Of eigenlijk: creëren. Wij stelden onlangs deze heerlijke kapsalon pannenkoek samen en hij was heerlijk!

Shoarma en pannenkoeken gaan ontzettend goed samen. 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je het:

Opmerking: Wij besloten voor een veganistische versie van de kapsalon pannenkoek te gaan, maar je kunt in plaats van vegan mayo, vegan yoghurt, vegan shoarma en vegan kaas ook voor de dierlijke variant gaan.

  • Maak als eerst de knoflooksaus. Doe de knoflook, yoghurt, mayonaise en zout en peper naar smaak in een kommetje en roer goed. Zet apart.
  • Zeef het meel en de baksoda in een kom. Voeg de sojamelk en het snufje zout toe en roer tot er geen klontjes meer zijn.
  • Verhit een beetje boter in een ruime koekenpan.
  • Schenk de helft van het pannenkoekenbeslag in de pan.
  • Verdeel de helft van de versnipperde tomaat en versnipperde ui over de nog natte bovenkant van de pannenkoek. Laat de bovenkant van de pannenkoek op laag vuur droog worden en draai de pannenkoek dan om. Bak nog 1 á 2 minuten.
  • Draai de pannenkoek weer om en verdeel de helft van de kaas over de pannenkoek en bak tot de kaas is gesmolten. Zet de pannenkoek apart en bak nog precies zo’n zelfde pannenkoek met de overgebleven ingrediënten. Verhit ondertussen ook een koekenpan (zonder olie) en doe daar de shoarma in en bak deze gaar. 
  • Leg de pannenkoeken elk op een bord en verdeel de knoflooksaus over de pannenkoeken. Verdeel daarna de shoarma over de twee pannenkoeken en maak het geheel af met wat sla.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Het beste van van twee werelden komt samen in deze fantastische kapsalontosti!

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Kookfans | Beeld: Kookfans

Ingrediënten
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 30 milliliter (plantaardige) yoghurt
  • 30 gram (veganistische) mayo
  • Peper en zout naar smaak
  • 60 gram volkoren meel
  • Halve theelepel baksoda
  • 80 milliliter (ongezoete soja)melk
  • Snufje zout
  • Plantaardige margarine of olie om te bakken
  • 1 tomaat, fijngesneden
  • 1 kleine gele ui, fijngesnipperd
  • 2 grote plakken (veganistische) kaas, in stukjes gescheurd (of simpelweg geraspte kaas) 
  • 175 gram (veganistische) shoarma (bijv. van Vivera)
  • 2 handjes sla