Sabine
20 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 2 vellen bladerdeeg
  • 1 appel
  • 1 eetlepel suiker + 1 theepel
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 1 ei

Deze appelflappen zijn net zo lekker als uit de oven

Je kunt vrijwel alles maken in de Airfryer en appelflappen zijn hier geen uitzondering op. Natuurlijk kun je appelflappen gewoon ouderwets in de oven stoppen, maar in de Airfryer heb je een groot voordeel: ze zijn erg snel klaar!

In principe bereid je de appelflappen op dezelfde manier als wanneer je ze in de oven doet. Je maakt echter een kleinere portie omdat er maar twee, hooguit drie, flappen in het mandje van je Airfryer kunnen. Ook hebben ze minder tijd nodig in je Airfryer.

Zo maak je het:

  • Verwarm je Airfryer op 180 graden.
  • Laat de twee vellen bladerdeeg ontdooien en schil ondertussen een appel. Snijd de appel in kleine blokjes en doe het in een kom. Roer de eetlepel suiker en kaneel door het mengsel.
  • Verdeel de appel over de twee bladerdeegvellen en vouw ze daarna schuin dubbel. Druk de randen aan met een vork.
  • Breek je ei in een kopje en kluts deze fijn. Gebruik een kwastje, of je vingers, om het ei over de bovenkant van de appelflap te smeren. Verdeel het theelepeltje suiker over beide bovenkanten.
  • Doe daarna de appelflappen in het mandje van de Airfryer en bak ze in 10 minuten gaar.

Deze recepten met appel zijn ook verrukkelijk:

Bron: YouTube Airfryer Recipes. Beeld: Videostill AirfryerRecipes