Ingrediënten
  • 640 gram verse maïskorrels (ongeveer 6 maïskolven)
  • 135 gram geraspte mozzarella
  • 170 gram roomkaas
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt, extra voor garnering
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 120 gram maïsmeel
  • 60 gram bloem
  • 110 gram paneermeel
  • 22 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, extra voor garnering
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Olie, om in te bakken
Sanne
50 min.
24 pers.
Ingrediënten
  • 640 gram verse maïskorrels (ongeveer 6 maïskolven)
  • 135 gram geraspte mozzarella
  • 170 gram roomkaas
  • 2 grote eieren, losgeklopt
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt, extra voor garnering
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • 120 gram maïsmeel
  • 60 gram bloem
  • 110 gram paneermeel
  • 22 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, extra voor garnering
  • Zout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Olie, om in te bakken

Weer eens iets anders dan bitterballen! 

Vergeet het standaard bittergarnituur tijdens de borrel, deze kaas-maïs balletjes zijn een heerlijk alternatief! Het contrast van de zoete, sappige maïs, de zoute Parmezaanse kaas en frisse lente-uitjes is overheerlijk. Lekker hartig en zeker de moeite waard om te proberen.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Zo maak je de kaas-maïs balletjes:

  • Voeg de maïs, mozzarella, roomkaas, lente-ui en chilipoeder samen in een grote kom en roer dit goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  • Voeg vervolgens de maïsmeel, bloem en eieren toe en roer dit goed door elkaar, zodat de maïs goed bedekt is.
  • Maak ongeveer 24 kleine balletjes van het mengsel. Het is handig om daarvoor een ijsschep te gebruiken. Rol het mengsel daarna door je handen, zodat het een stevig balletje wordt. 
  • Meng het paneermeel met de geraspte parmezaanse kaas in een apart bakje en breng het op smaak met wat zout.
  • Rol de balletjes een voor een door de paneermeel, tot ze aan alle kanten goed bedekt zijn.
  • Verhit een klein laagje (ongeveer 2,5 centimeter) olie in een grote pan op middelhoog voor, tot de olie goed warm is.
  • Nu is het tijd om de balletjes te frituren. Doe de balletjes niet allemaal tegelijk in de pan, maar in kleine hoeveelheden. Als je alle balletjes tegelijk bakt, verlaagt de temperatuur van de olie en wordt de braadtijd langer. Daarnaast zullen de balletjes meer olie opnemen en daar door vettig smaken. Frituur de balletjes ongeveer 6 minuten, tot ze helemaal goudbruin en lekker knapperig zijn.
  • Garneer de balletjes eventueel met wat extra parmezaanse kaas en groene ui.
  • Serveer de balletjes warm.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Krokante kip popcorn

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill