27 augustus 2020
Sanne

We kunnen weer volop Zweedse balletjes en hotdogs eten, maar wél volgens de regels 

Woonwinkel Ikea heropent na de zomervakantie de restaurants. Ikea heeft alles volgens de coronaregels ingericht. Het ontbijt zal nog niet geserveerd worden en er is veel minder zitplek, maar we kunnen wel weer Zweedse balletjes eten! 

Vakantiedrukte vermijden

Per 1 september gaan de restaurants van Ikea weer open. De woonwinkel sloot de restaurants half maart vanwege het coronavirus. Horecagelegenheden mochten per 1 juni weer open, maar Ikea hield de restaurantdeuren gesloten. Die beslissing had te maken met de schoolvakanties. “We gaan na de vakantie weer open, omdat het tijdens de schoolvakanties altijd erg druk is” aldus Nanda de Bruin, storemanager van Ikea Duiven.

Geen ontbijt

Uiteraard houdt ook Ikea zich aan alle regels rondom corona. Vooralsnog zal er geen ontbijt geserveerd worden in de restaurants. “Als de aangepaste openingstijden goed en verantwoord draaien, kunnen we in de loop van de tijd het aanbod misschien opschalen naar ontbijt,” zegt Nanda hierover. Daarnaast is het aantal zitplaatsen in de restaurants sterk teruggedraaid. Er zijn tafels voor twee tot vier personen, vol is vol en het is niet mogelijk om een tafel te reserveren. Bij de ingang staan medewerkers om de gasten te ontvangen, een gezondheidscheck af te nemen en een tafel aan te wijzen. “Gasten kunnen contactloos afrekenen bij het buffet en krijgen een half uur de tijd om de maaltijd op te eten,” vertelt De Bruin.

Adviezen en tips

Ikea restaurants in Zwolle en Groningen gingen al op 1 juli open. Zij waren onderdeel van een landelijke test. “Die winkels hebben een pilot gedraaid en ervaring opgedaan. Met hun adviezen en tips zijn we aan de slag gegaan om de heropening zo hygiënisch en professioneel mogelijk aan te kunnen pakken.” Toch is het niet de bedoeling dat iedereen weer massaal naar de restaurants komt. Ikea heeft nog steeds het verzoek aan iedereen om alleen doelgericht naar de winkel te komen en er geen ‘gezellig dagje’ van te maken.

Lees ook: Dit zijn de ongeschreven regels van een bezoekje aan de horeca

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: AD | Beeld: Pixabay