Ingrediënten
  • 910 gram kipfilet
  • 480 milliliter karnemelk
  • 200 gram chipotlepepers in adobosaus (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 100 gram panko paneermeel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder + extra voor garnering
  • Frituurolie
20 + 3 uur min.
4 pers.

Ideaal voor bij de borrel

Kip met een krokant laagje én een spciy randje, het zit allemaal in deze heerlijke kip popcorn. Een lekkere snack die je heel eenvoudig thuis kunt maken. In slechts twee minuten zijn ze knapperig gebakken en klaar om te serveren. Ideaal voor bij de borrel, barbecue of op een feestje.

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Snijd de kipfilet in hapklare stukjes en doe ze in een middelgrote kom.
  • Giet de karnemelk en de chipotlepepers over de kip. Zorg ervoor dat alle adobosaus uit het blijk komt. Meng dit goed door elkaar.
  • Dek de kom af en zet hem 2 tot 4 uur in de koelkast.
  • Meng in een aparte kom de paneermeel, chilipoeder, zout, peper en paprikapoeder door elkaar.
  • Haal de kip uit de koelkast en haal de kipstukjes een voor een door het paneermengsel. Zorg voor een gelijkmatige laag.
  • Bak ze in olie van 180 °C tot ze knapperig en goudbruin zijn (± 2 minuten).
  • Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  • Garneer eventueel met wat paprikapoeder en serveer ze met een lekker sausje.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: pasta pesto met kip

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill 

Ingrediënten
  • 910 gram kipfilet
  • 480 milliliter karnemelk
  • 200 gram chipotlepepers in adobosaus (o.a. verkrijgbaar bij Albert Heijn)
  • 100 gram panko paneermeel
  • 1 theelepel chilipoeder
  • ½ theelepel zout
  • ½ theelepel peper
  • 1 theelepel paprikapoeder + extra voor garnering
  • Frituurolie