Ingrediënten
  • 3 grote kippenborsten
  • 2 eieren
  • 160 milliliter mayonaise (80 voor de nuggets, 80 voor de aioli)
  • 50 gram bloem
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 1 1/2 eetlepel verse dille
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, gesperst
  • 1/2 eetlepel citroensap
08 augustus 2019
30 min.
8 pers.

Een overheerlijk borrelhapje!

Malse kip in een krokant, kazig jasje: beter dan deze kaas-kipnuggets met aioli wordt het niet! Serveer ze eens bij de borrel, of als bijgerecht. Binnen een half uurtje flans je ze al in elkaar. Mjammie!

Goddelijk in combinatie met de aioli!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de kaas-kipnuggets:

  • Snijd de kip met een scherp mes in kleine stukjes van ongeveer een centimeter dik en doe deze in een grote kom.
  • Voeg hieraan de eieren, mayonaise, bloem, mozzarella, dille, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Sluit de kom af met vershoudfolie zet hem in de koelkast. Laat het mengsel minimaal 2 uur staan.
  • Neem een koekenpan en verwarm hierin twee eetlepels olie. Lepel vervolgens een beetje van het kipmengsel in de pan en druk dit met de bolle kant van de lepel een beetje plat, zodat er een soort nugget ontstaat. Bak de nugget ongeveer drie à vier minuten per kant en haal hem daarna uit de pan. Herhaal dit proces totdat alle nuggets gebakken zijn. Tip: om er zeker van te zijn dat kip goed gaar is, kun je een nugget doormidden snijden. Hij is goed wanneer hij vanbinnen helemaal witgekleurd is.
  • Maak nu de aioli. Doe hiervoor de mayonaise, knoflook, citroensap, peper en zout in een kleine kom en roer door elkaar.
  • Serveer de kaas-kipnuggets warm met de aioli.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Recept: gefrituurde courgettehapjes met parmezaanse kaas

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Natasha’s kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 3 grote kippenborsten
  • 2 eieren
  • 160 milliliter mayonaise (80 voor de nuggets, 80 voor de aioli)
  • 50 gram bloem
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • 1 1/2 eetlepel verse dille
  • peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teen knoflook, gesperst
  • 1/2 eetlepel citroensap