08 augustus 2019
2 min.
1 pers.

Een snel en romig Italiaans dessert

Affogato betekent ‘verdronken’ in het Italiaans. Het is een simpel Italiaans nagerecht, waarbij bolletjes roomijs letterlijk ‘verdrinken’ in koffie. Hoewel de basis slechts uit deze twee ingrediënten bestaat (koffie en ijs), kun je eindeloos variëren met toppings. Gezouten karamel, chocoladeschaafsel of pistachenootjes. En het mooiste van alles: je maakt hem slechts binnen een paar minuten!

Favoriet onder koffieliefhebbers en zoetekauwen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de Italiaanse Affogato:

  • Schep twee bolletjes vanilleroomijs in een schaaltje of glas.
  • Voeg toppings naar keuze toe. Zo kun je bijvoorbeeld alleen voor chocoladeschaafsel gaan, maar enkele andere gouden combinaties zijn karamelsaus en geroosterde pistachenootjes of chocoladesaus met zeezout.
  • Giet twee shots espresso over het ijs heen. Wanneer je geen espresso hebt, kun je ook sterke normale koffie gebruiken of espressopoeder opgelost in heet water.
  • Maak eventueel af met extra toppings en serveer direct.
  • Geniet ervan!

Lees ook: Recept: Heerlijk fris citrusijs met Griekse yoghurt

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Natasha’s Kitchen | Beeld: Videostill

Ingrediënten
  • 2 bolletjes vanille(room)ijs
  • 2 shots espresso
  • Toppings naar keuze