Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel knoflook-gemberpasta
  • 1 rode chili, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 400 gram kip, gekookt en versnipperd
  • 1 (klein) bosje verse koriander, fijngehakt
  • 10 paratha's, ontdooid
Sanne
30 min.
5 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel knoflook-gemberpasta
  • 1 rode chili, in blokjes gesneden
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 1 tomaat, fijngehakt
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel garam masala
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel peper
  • 400 gram kip, gekookt en versnipperd
  • 1 (klein) bosje verse koriander, fijngehakt
  • 10 paratha's, ontdooid

Een lekker gerecht met Indiase roots 

Een heerlijke mix van kip, tomaat en verschillende kruiden, tussen twee paratha’s. Een lekker gerecht, dat je in een handomdraai op tafel hebt staan. De paratha, een platbrood, is afkomstig uit India. Als je van kip en een beetje pittig houdt, moet je deze chili-chicken paratha’s zeker eens proberen!

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je de chili-chicken paratha’s:

  • Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  • Fruit de knoflook-gemberpasta een paar minuten.
  • Roer de chili en ui erdoor en bak het geheel in ongeveer 5 minuten gaar.
  • Voeg vervolgens de tomaat toe, gevolgd door de chilipoeder, kurkuma, garam masala, zout en peper. Bak het geheel vervolgens nog een paar minuten en blijf voortdurend roeren.
  • Roer de kip en koriander erdoor en meng alles tot een gelijkmatige geheel. Zet de pan daarna opzij.
  • Zet nu een kleinere pan op middelhoog vuur. Leg een paratha in de pan, schep er wat van de kipmix op en leg er nog een paratha op.
  • Sluit de zijkanten goed af door ze voorzichtig met de vingers dicht te drukken. Kijk wel uit dat je de pan niet aanraakt.
  • Bak de paratha een paar minuten aan elke kant, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Snijd de paratha’s doormidden en serveer met een dipsaus naar keuze.
  • Geniet ervan!

Ook lekker: Recept: Harissa kip uit de oven met aardappelen en dille-yoghurtsaus

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill