Tjitske

Zo kun je ijskoud snoepen

Gedurende de hittegolf doen we er alles aan om een beetje af te koelen. We drinken extra veel water, vervangen onze koffie door ijskoffie en eten zoveel ijsjes dat de schappen leeg raken. De ijsklontjes in ons drinken smelten zo gauw we ze erin doen en ook onze ventilatoren bieden geen verkoeling meer, maar slechts een warm briesje. Wil jij graag afkoelen, maar dan wel op een gezonde en lekkere manier? Wij hebben een paar oplossingen voor je. IJskoud snoepen!

Dit wil je standaard in de vriezer hebben liggen.

Yoghurtsnoepjes

Je kunt heel gemakkelijk zelf yoghurtsnoepjes maken door yoghurt in de vriezer te doen. Een beetje zoals de danoontje-ijsjes van vroeger, maar dan hapklare stukjes. Doe yoghurt of kwark naar keuze in een fles, spuitzak of gebruik een lepel. Leg een stuk bakpapier op een plat bord en spuit of lepel hier bolletjes yoghurt op. Zet het een paar uur in de vriezer tot het volledig bevroren is. Schraap de snoepjes van het bakpapier af en doe ze nog bevroren in een plastic zakje. Haal er telkens als je trek hebt in een paar snoepjes een paar uit. IJskoud snoepen gegarandeerd!

Druiven

We gaven al eerder de tip om bevroren druiven in je wijn te doen in plaats van ijsklontjes. Maar wist je dat bevroren druiven ook ideaal zijn voor een ijskoud snoepje? De druiven worden niet keihard, maar veranderen in een soort slushie-achtig ijsje. Lekker! Spoel de druiven voordat je ze in de vriezer stopt goed af en dep ze droog met keukenpapier. Leg ze daarna in een plastic bakje in de vriezer. Het duurt vier tot vijf uur voordat ze helemaal koud zijn.

IJskoffie

Je kunt moeilijk doen door cold brew te maken wat een nacht in de koelkast moet staan of naar de dure koffiezaak lopen. Deze truc is leuker, makkelijker en goedkoper! Het enige wat je nodig hebt is een ijsklontjesvorm en koffie. Zet simpelweg een kop koffie en giet dit in de ijsklontjesvorm. Laat het even afkoelen en zet het dan in de vriezer. Leg de koffieklontjes in een glas en schenk er melk bij. Zodra de ijsklontjes smelten heb jij een ijskoude latte. Smullen!

Nice cream

Probeer in plaats van roomijs eens ‘nice cream’: ijs gemaakt van gepureerde banaan. Het is heel simpel om te maken. Vries 4 bananen in en blend deze wanneer bevroren tot een ijzige maar gladde massa. Je kunt een beetje vanille-extract of kokoscrème toevoegen voor smaak en smeuïgheid. Wordt het te warm en te zacht in de blender? Zet je nice cream dan nog even terug in de koelkast. Decoreer je ijs met meer fruit of kokos. Lekker!

Lees ook: Het perfecte zomerdrankje van 2018: Aperol Spritz met sinaasappel

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: 5 Minute Crafts | Beeld: Videostill