Het zal toch niet waar zijn: door de hittegolf raken de waterijsjes op

26 juli 2018
Tjitske

Door de aanhoudende hitte raken de waterijsjes op

Het ene drama na het andere: de mussen vallen inmiddels letterlijk van het dak, de ventilators en airco’s zijn uitverkocht, onze gazonnetjes staan er maar bleekjes bij en nu blijken ook nog de waterijsjes op te raken. Door de hittegolf kunnen producenten de vraag naar waterijs niet meer bijhouden, waardoor het voor kan komen dat je voor een leeg koelvak staat.

Wat een drama.

Op = op

De reden voor het tekort is de grote vraag naar waterijs. De leveranciers kunnen niet genoeg leveren aan supermarkten, want wat er ‘s ochtends in de schappen komt te staan is “ervoor het einde van de ochtend vaak alweer uit”, aldus Freek Bracke van Unilever. Hij sprak Editie NL over het tekort aan waterijsjes.

Vooraad

Bracke legt uit hoe de productie van waterijsjes in zijn werk gaat. Unilever produceert in de winter al een grote voorraad ijsjes die in de zomer verkocht kunnen worden. Maar omdat de hittegolf zo lang aanhoudt, raakt deze voorraad sneller op dan normaal. Ook komt dit omdat we al vroeg mooi weer hadden, dus door de warme lente en lange zomer zijn er meer ijsjes gekocht dan vorige jaren.

Opslag

Het probleem ligt niet alleen bij de leveranciers, ook de supermarkten spelen hierin mee. Supermarkten hebben namelijk maar beperkte ruimte om ijs op te slaan, waardoor ze niet meer in kunnen kopen dan er ruimte is. Hierdoor kan het voorkomen dat het geleverde ijs na een paar uur alweer op is, maar pas een dag later wordt aangevuld.

Tankstation

Volgens Bracke kun je om teleurstelling te voorkomen het beste naar een tankstation of horecagelegenheid gaan voor een ijsje, hier is de voorraad vaak wel groot genoeg. Wat de producenten van waterijsjes je niet aan zou raden, maar wij wel, is om gewoon zelf een lekker ijsje te maken. Doe wat ranja or je favoriete frisdrank in een ijsjesmal en doe dit in de vriezer. Je kunt ook yoghurt en vers fruit invriezen voor heerlijk ijs.

18+ en zin in iets lekkers? Probeer dan bijvoorbeeld een van de volgende recepten:

Aperol Spritz-ijsjes!

Waterijsjes met vodka en zure maten

Licor 43-ijsjes

Lees ook: Zin in nog meer verkoeling? Maak deze prosecco-ijsklontjes eens

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: RTL Nieuws | Beeld: Pexels