Supersimpele gehaktballetjes die zo op tafel staan

In het weekend genieten we graag van een lekkere borrel met een tafel vol gezellige hapjes. Maar om elke keer weer voor de kaasblokjes en plakjes worst te gaan? Dat gaat ook vervelen op den duur. Zoveel werk hoeft het niet te zijn om een bijzonder lekker borrelhapje te maken. Daarom zijn deze BBQ-bacon gehaktballetjes, gemaakt in een ijsblokjesvorm, perfect voor de eerst volgende (middag)borrel!

Dit heb je nodig voor 24 gehaktballetjes:

  • 500 gram gehakt
  • een halve ui, gesneden
  • een bosje verse peterselie
  • 40 gram broodkruimels/paneermeel
  • 1 ei
  • 2 knoflookteentjes
  • een halve theelepel gedroogde oregano
  • een halve gedroogde basilicum
  • 1 theelepel zout
  • een halve theelepel gemalen peper
  • 18 plakjes bacon/katenspek
  • 60 milliliter bbq-saus

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Mix in een kom het gehakt, ui, peterselie, broodkruimels/paneermeel, ei, geperste knoflookteentjes, oregano, basilicum, zout en peper en kneed alles goed door elkaar. Zet de kom aan de kant.
  • Zet twee lege ijsblokvormen naast elkaar en overlap de bovenkant met de plakjes bacon/katenspek. Druk met de vingers in de holtes zodat er een kuiltje ontstaat.
  • Vul nu elke holte van de ijsblokjesvorm met de gehaktmix en druk de mix goed aan in de vorm.
  • Vouw nu de uiteinden van de plakjes bacon/spek over de gehaktmix heen.
  • Draai de ijsblokjesvorm om op de ovenplaat, bedekt met bakpapier. Haal nu voorzichtig de ijsblokjesvorm van de gehaktballetjes af.
  • Bak de balletjes 20 minuten in een verwarmde oven van 200 graden.
  • Haal de balletjes uit de oven en smeer de bovenkant in met bbq-saus. Bak ze nu nogmaals in de oven, ongeveer 10 minuten lang totdat de bacon/spek knapperig en goudbruin van kleur is.
  • Haal balletjes uit de oven en snijd de gehaktballetjes met een mes los van elkaar zodat er kleine losse balletjes ontstaan.
  • Enjoy!

Lees ook: Dít is Jamie Oliver zijn geheim voor de lekkerste gehaktballen

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron en beeld: Tasty