08 februari 2018
Sabine


Er zit best nog een verschil tussen de twee pannenkoeken

Het is tegenwoordig helemaal in pannenkoeken te maken met een basis van banaan. Niet zo heel gek, want je hebt er maar twee ingrediënten voor nodig. Toch is er ook nog steeds niets mis met de smaak van een gewone pannenkoek. Maar is er eigenlijk bij uitstek een soort pannenkoek betere wanneer je op de gezonde tour gaat?

Had jij dit verwacht?

Gezonder?
Hoe lekker is het toch om een pannenkoek te beleggen met een flinke lading spek en net zoveel stroop? Wij weten het: dat is heerlijk. Gezond is natuurlijk een ander verhaal. Wil je echt de gezondste pannenkoeken maken? Zou je dan voor pannenkoeken moeten gaan die zijn gemaakt van bananen, ei en havermout? Of kun je gewoon voor de Hollandse pannenkoek gaan?

Voedingswaarden
Een pannenkoek waarvoor je alleen wat banaan en ei nodig hebt, dat moet wel goed zijn toch? Helaas, dit blijkt toch niet helemaal het geval te zijn. Ongezond is het niet, maar als je het vergelijkt met de normale pannenkoek, hoef je niet voor de bananenvariant te gaan als je calorieën wilt besparen. Vier kleine bananenpannenkoeken (gemaakt van banaan, ei en havermout) bevatten zo’n 480 calorieën en 23 gram vet. Doe je je tegoed aan 2 grote pannenkoeken? Dan krijg je 380 calorieën binnen en 14 gram vet. Best een groot verschil, vinden wij.

Lees ook: Ben je gek op Bounty? Geef je pannenkoeken dan eens een Bounty-tintje

Wil je dit bericht bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Libelle | Beeld: Pixabay