Rowan Hattu
10 + 10 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • Een flinke scheut honing
  • 2 eetlepels soja saus
  • Een snufje chilivlokken
  • Anderhalve theelepel olijfolie
  • Twee kipfilets

Klinkt goed!

Kipgerechten, wie houdt er nou niet van? Wij in ieder geval wel! Zo kun je kip op heel veel verschillende manieren klaarmaken. Een tip van de Kookfans-redactie: probeer deze in honing geglazuurde kip eens! 

 

Zo maak je de in honing geglazuurde kip

  • Allereerst pak je alle ingrediënten erbij en zet het geordend neer.
  • Dan voeg je de honing, soja saus en de chilivlokken in een kom en roer dit goed door elkaar.
  • Als dit goed door elkaar is geroerd, zet je de kom even aan de kant.
  • Snijd dan de kip in blokjes.
  • Sprenkel daarna de olijfolie in een pan en zet deze op een medium-hoog vuur.
  • Voeg dan de kip toe en bak dit door tot het een lichtbruine kleur krijgt.
  • Daarna voeg je de honingmix toe aan de kip.
  • Blijf dit doorkoken en roeren tot de kip niet meer roze is aan de binnenkant.
  • Laat dan ook de saus goed indikken.
  • Serveer het met wat rijst en je bent klaar.
  • Eet smakelijk!

Ook lekker: Aspergetijd: zó herken je de beste asperges in de supermarkt

Artikel bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: All Recipes | Beeld: Adobe Stock