Wie moet hier sowieso een reisje heen boeken?

Nee, dit is geen late 1 aprilgrap: in Italië staat echt een wijnfontein. Een rode wijnfontein, om precies te zijn, waar je 24/7 gratis je glas kunt vullen. Dit klinkt toch als een droom die werkelijkheid is geworden?

Fontein van rode wijn

We hebben allemaal wel eens gedroomd over een eindeloze stroom rode wijn. Glazen die nooit meer leeg zijn, altijd wijn op voorraad… Het klinkt te mooi om waar te zijn. Maar nu blijkt dit echt te bestaan. In het Italiaanse plaatsje Abruzzo hebben Nicola D’Auria en Rocco Antonini enkele jaren geleden de eerste permanente gratis wijnfontein geopend. Deze is onderdeel van de Dora Sarchese wijngaard. De wijn is dan ook afkomstig uit het wijnbedrijf Dora Sarchese zelf. Veel ambachtelijker wordt het dus niet.

De oorsprong

De rode wijnfontein vindt zijn herkomst in de pelgrimstochten die regelmatig door het gebied trokken. Vanuit Ortana trokken twee pelgrims destijds naar Santiago de Compostela, en onderweg kwamen zij een wijnfontein tegen. Dit inspireerde hem om zelf ook een rode wijnfontein te starten. Deze legden ze aan op de Cammino di San Tommaso, een andere pelgrimsroute van Ortona naar Rome.

Ook voor niet-pelgrims

De huidige rode wijnfontein is echter ook beschikbaar voor niet-pelgrims. Mocht je nu een reisje willen boeken, dan moet je helaas nog even geduld hebben. Vanwege corona zijn veel horeca gesloten en gelden strenge regels voor winkels en andere openbare gelegenheden. Maar goed: we kunnen altijd blijven dromen over die wijnfontein.

Lees ook: Lifehack: zo geef je goedkope wijn snel en makkelijk een duur smaakje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Wine Traveler, Governo.it | Beeld: Unsplash, Terry Vlisidis