02 april 2021

De salon mocht gisteren de grote titel in ontvangst nemen

Gistermiddag vond in Gorinchem de uitreiking van de prijs IJssalon van het Jaar 2020/2021 plaats. De grote bokaal werd uiteindelijk overhandigd aan de broers Kees en Ties Baars van Ijssie Prima in Callantsoog. Nu weet je dus waar je moet zijn voor het beste ijsje van Nederland!

Beste ijssalon 2020/2021

Normaliter vindt de uitreiking eens per jaar plaats, maar helaas: corona gooide ook hier roet in het eten. De genomineerde ijssalons hebben dan ook lang moeten wachten op het verlossende woord van de jury. Volgens zowel de vakjury als de inspecteur voedselveiligheid gooide IJssie Prima hoge ogen. “Een goed georganiseerde onderneming”, viel te horen. “De zin om hier ijs te eten én te maken straalt ervan af.”

Reactie van IJssie Prima

De broers Kees en Ties Baars waren aanwezig bij de uitreiking om hun familiebedrijf te vertegenwoordigen. Zij zijn inmiddels de derde generatie die de ijssalon runt. Zelf hadden ze de overwinning niet direct verwacht. “Het is een sterk deelnemersveld. Iedere finalist is echt met zijn vak bezig. We hebben lang moeten wachten op deze uitreiking en op het moment suprême waren we superzenuwachtig”, vertellen ze aan Misset Horeca.

Andere deelnemers en prijzen

Andere genomineerden voor de grote prijs waren Het IJscafé in Nunspeet, IJssalon Pinoccio in Heiloo, Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven, en IJs & Spijs in Haps. Van deze salons is de Eindhovense ijssalon Intelligentia al in de prijzen gevallen voor de Gouden IJscreatie 2020 – voor de allermooiste en allerlekkerste ijscreatie. Het IJscafé won daarnaast de Gouden IJsspatel 2020. Maar de uiteindelijke grote prijs ging dus naar IJssie Prima.

Lees ook: Goed nieuws: Ferrero Rocher nu ook beschikbaar als ijsje

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Misset Horeca | Beeld: Videostill YouTube