Vivian

In 30 seconden tover je een goedkoop wijntje om tot een dure variant

Voor een goede wijn kunnen de prijzen behoorlijk oplopen, maar wij hebben niet altijd zin om de hoofdprijs te betalen. Gelukkig zijn er ook genoeg betaalbare wijnen die heerlijk smaken. Maar mist jouw goedkope wijntje nou nét dat dure smaakje? Daar hebben wij een trucje voor. In slechts dertig seconden laat jij jouw gasten geloven dat ze een dure fles wijn voorgeschoteld krijgen. 

Dure smaak, goedkoop prijskaartje

Ron Maestri heeft een passie voor eten en houdt ervan om alles uit de kast te halen voor zijn gasten. Toch heeft hij niet altijd zin om een fortuin uit te geven aan de gerechten en de drankjes. In het TLC-programma Extreme Cheapskates deelt hij de ultieme tip om elke goedkope wijn om te toveren tot een dure variant. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een… blender! “Dit is eigenlijk een hyper-decanteerproces”, legt Maestri uit in het programma. “Je neemt een goedkope wijn en giet het in de blender. Geef het ongeveer dertig seconden en het zal ineens duur smaken.”

Smaak en aroma’s

Dit ‘ademhalingsproces’ zorgt ervoor dat de smaak van de wijn nog sterker wordt, zo vertelt wijngaardeigenaar Marcy Roth. “Decanteren werd traditioneel gedaan om het droesem (het bezinksel) van de wijn te scheiden, zodat je geen stukken druif in je glas of tussen je tanden zou krijgen”, vertelt zij. “Maar het opent ook de wijn en belucht het, waardoor meer van de smaak en aroma’s naar voren komen.” Met je wijn in de blender zorg je dus snel en simpel voor een luxe randje aan je budget-wijn.

Lees ook: Dit zijn de 11 gezondste drankjes voor als je wilt afvallen

Wil je dit artikel bewaren? Pin ’t op Pinterest!

Bron: The Sun | Beeld: Unsplash, Zan