Ingrediënten
  • 900 gram flespompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tijm, fijngehakt
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 250 gram bacon, fijngehakt
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 45 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering
55 min.
6 pers.

Dit heerlijke herfstgerecht is ontzettend makkelijk te maken 

Het is herfst en daar hoort een heerlijk herfstgerecht bij! Deze makkelijke ovenschotel met flespompoen als hoofdingrediënt is daar een perfect voorbeeld van. In slecht tien minuten bereid je de schotel voor, daarna hoeft het nog maar drie kwartier in de oven. De balans tussen zoet, zout en romig is een ware smaaksensatie. Zeker de moeite waard om eens te proberen! 

Gebruikers van de mobiele versie van onze site vinden de ingrediëntenlijst onderaan dit artikel.

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Schil de flespompoenen en snijd ze in stukken van ongeveer 2,5 centimeter.
  • Doe de pompoen met olijfolie, knoflook en tijm in een grote ovenschaal.
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout en strooi er dan bacon over.
  • Zet de ovenschaal in de oven tot de pompoen en bacon gaar zijn, ongeveer 20 tot 25 minuten.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en bedek met mozzarella en Parmezaanse kaas.
  • Zet de ovenschaal terug in de oven en bak nog eens 5 tot 10 minuten, tot de kaas gesmolten is.
  • Garneer met peterselie en serveer warm.
  • Eet smakelijk!

 

Ook lekker: Recept: pompoenbrood gevuld met cheesecake

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Videostill Delish

Ingrediënten
  • 900 gram flespompoen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels tijm, fijngehakt
  • Koosjer zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 250 gram bacon, fijngehakt
  • 150 gram geraspte mozzarella
  • 45 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie, fijngehakt, voor garnering