Christel

Voor ons geen straf!

Als je er een lang dag op hebt zitten, zie je het vaak niet meer zitten om naar de sportschool te gaan. Waar je wel zin in hebt? Een flesje wijn opentrekken en genieten van een glaasje rood met een snack. Sla voortaan die hartige lekkernij over, want het drinken van slechts één glaasje rode wijn is eigenlijk hartstikke goed voor je.

Dus, wat wil jij: Merlot of Shiraz?

Studie
Sla je de sportschool een avondje over? Schenk jezelf dan maar een rode wijn in. Uit een studie van de Universiteit van Alberta blijkt dat het stofje resveratrol, dat in rode wijn zit, je spierkracht, fysieke prestaties én een gezond hart kan verbeteren. Hoofdonderzoeker Jason Dyck vertelt Science Daily over de resultaten. “We waren enthousiast toen we zagen dat resveratrol resultaten liet zien die vergelijkbaar zijn met een uitgebreide uithoudingsvermogen-training.”

Trainen
Wíl je wel trainen, maar ben je daar fysiek niet toe in staat? Dan kan het nuttigen van een glaasje rode wijn voor het doen van lichte oefeningen ook helpen. Wil je liever geen alcohol drinken voor het sporten, resveratrol zit ook in druiven en noten. “Resveratrol zou of de oefening voor hen (mensen die moeite hebben met sporten)  kunnen nabootsen of meer voordelen kunnen halen uit de (weinige) beweging die ze wel kunnen doen.”, licht Dyck toe. Let wel op: ‘hoe meer, hoe beter’ gaat helaas niet op. Deze regel geldt alleen voor één glas wijn.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Flair | Beeld: Pexels