Ingrediënten
  • 1 rotiserrie-kip
  • 2 rijpe avocado's
  • 90 gram granaatappelpitjes
  • 6 uien
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 jalapeño peper
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • 1 komkommer
  • 10 plakjes cheddar kaas
  • 10 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 200 gram sla
  • 20 sneetjes sandwichbrood
Dorien Ypma
25 min.
10 pers.
Ingrediënten
  • 1 rotiserrie-kip
  • 2 rijpe avocado's
  • 90 gram granaatappelpitjes
  • 6 uien
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 jalapeño peper
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels limoensap
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Snuf zout
  • Snuf peper
  • Halve theelepel gemalen komijn
  • 1 komkommer
  • 10 plakjes cheddar kaas
  • 10 plakjes gebakken ontbijtspek
  • 200 gram sla
  • 20 sneetjes sandwichbrood

Is het al lunchtijd?

Een lekkere club sandwich maak je natuurlijk zelf. Eens zin in een andere variatie dan de originele club sandwich? Ga voor deze heerlijke sandwich op krokante toast, extra lekker door de gekruide kip en romige guacamole. Garneer, om het af te maken, met ontbijtspek en cheddar kaas. Het water loopt ons al in de mond…

Dit is hoe je de sandwich maakt

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de gekruide rotisserie-kip in reepjes.
  • Maak de guacamole door de avocado’s te schillen en pureer het vervolgens met een vork of staafmixer.
  • Snijd de ui fijn en halveer de tomaatjes.
  • Ontpit de jalapeño peper en hak deze fijn.
  • Meng alle ingrediënten (behalve het brood) in een grote kom.
  • Bestrijk beide kanten van elk sneetje brood met olijfolie. Leg de broodjes op de bakplaat.
  • Rooster de broodjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven. Draai de broodjes na 5 minuten om, zodat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Smeer de kipsalade over de sneetjes brood en garneer met sla, tomaat, komkommer, ontbijtspek en cheddar kaas, naar wens. Bedek vervolgens elk sneetje met het resterende brood.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Simpel recept voor romige champignontoast met knoflook

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Adobe Stock