Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder + een beetje voor de garnering
  • 415 gram champignons, gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 60 milliliter slagroom
  • 1 lente-ui, gesneden
  • 1 of 2 stokbroden
  • 2 gepocheerde eieren
Dorien Ypma
30 min.
2 pers.
Ingrediënten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder + een beetje voor de garnering
  • 415 gram champignons, gesneden
  • 1 theelepel zout
  • 60 milliliter slagroom
  • 1 lente-ui, gesneden
  • 1 of 2 stokbroden
  • 2 gepocheerde eieren

Hemelse combinatie: champignons met knoflook op een broodje

Een heerlijk, snel en simpel recept. Deze romige champignontoast met knoflook is perfect gekruid en hartig van smaak. Het gepocheerde ei is als een kers op de taart, en zorgt voor een heus geniet-momentje. Lekker als lunch, tussendoortje of bijgerecht. Lees hier hoe je dit verrukkelijke broodje maakt.

Zo maak je de romige champignontoast

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en de paprikapoeder toe en laat 1 minuut sissen tot het lekker gaat ruiken.
  • Roer de gesneden champignons en het zout erdoor en voeg eventueel iets meer olie toe als de pan er droog uitziet. Bak het ongeveer 10 minuten, tot de champignons bruin zijn.
  • Voeg de slagroom en de lente-uitjes toe (bewaar een paar lente-uitjes voor de garnering). Meng het door elkaar en haal vervolgens de pan van het vuur.
  • Bestrijk beide kanten van elk sneetje brood met olijfolie. Leg de broodjes op de bakplaat.
  • Rooster de broodjes ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven. Draai de broodjes na 5 minuten om, zodat ze aan beide kanten goudbruin zijn.
  • Leg de champignons op de broodjes. Bedek het met een gepocheerd ei en bestuif lichtjes met een beetje paprikapoeder.
  • Tot slot kun je de heerlijke broodjes garneren met de overgebleven lente-ui.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Oeh la la: zo maak je sticky chocoladetaart

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Adobe Stock