Dorien Ypma

Dat is handig!

Een thermosfles is ideaal voor onderweg, op vakantie of voor een picknick. De warmte wordt goed vastgehouden in de fles, waardoor je er extra lang van kan genieten. Je gebruikt de fles daarom vast vaak, maar hoe krijg je de koffiesmaak en geur eruit als je er ander drinken in wilt doen? Wij geven je handige tips.

Water met citroensap

Je kunt de thermosfles vullen met water en citroensap om de smaak en geur van koffie eruit te krijgen. Laat de fles met het citroenwater een hele dag of nacht staan. De koffielucht én de bacteriën worden gedood door het citroensap. Je kunt ook een beetje zout toevoegen, om nog meer effect te creëren. Wanneer het lang genoeg heeft ingetrokken, is het belangrijk om de fles goed schoon te maken voor gebruik.

Bakpoeder

Een goedkope manier om de koffiesmaak en geur uit je thermosfles te verwijderen, is het gebruiken van bakpoeder. Vul de fles met heet of kokend heet water en stop er een zakje bakpoeder in. Let wel op: het kan in het begin erg gaan schuimen. Wanneer er niet meer zoveel schuim vrijkomt, kun je de dop van de fles er weer opdraaien. Laat de fles eventjes staan, zodat het goed in kan trekken. Spoel de fles na een tijdje goed om.

Water met baking soda

Wat ook een handige tip is, is het vullen van de thermosfles met lauw water en twee schepjes baking soda. Laat de fles ongeveer een uur staan en maak het daarna goed schoon met water en eventueel een beetje afwasmiddel. De koffiesmaak zal als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Gebitsreininging

Om je thermosfles weer koffievrij te krijgen kun je ook gebruik maken van gebitsreiniging. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt echt! Vul je fles met heet water en voeg een bruistablet voor een kunstgebit toe. Laat dit een dag of nacht staan en spoel de fles vervolgens weer goed om.

Tip: bij alle handige manieren om de koffiesmaak en geur te verwijderen uit je thermosfles, is het belangrijk om de fles goed schoon te spoelen en droog te maken. Ook is het slim om ‘m zonder dop te bewaren. Dit voorkomt schimmels en daardoor blijft je thermosfles lekker fris!

Lees ook: Aha! Dit is waarom mensen koffie met zout drinken

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Margriet | Beeld: Pexels