Esther Reitsema
30 min.
3 pers.
Ingrediënten
  • 1 rol croissantdeeg
  • 50 gram spinazie
  • 3 plakken ham
  • 3 eetlepels kruidenroomkaas
  • 1 geroosterde paprika
  • 1 theelepel tijm
  • Zout en peper, naar smaak

Dat wordt smullen tussen de middag!

Een bammetje met kaas tussen de middag is natuurlijk prima, maar soms verlangen we naar een lunch met wat meer charme. Enter: de croissantrol. Die vullen we met spinazie, ham, paprika en kruidenroomkaas. Loopt het water je al in de mond? Aan de slag!

Zo maak je de gevulde croissantrollen:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Rol het deeg uit en snijd dit door middel van verticale strepen in drie gelijke stukken. De kartelrandjes druk je dicht met je vingers.
  • Besmeer de stukjes deeg met wat kruidenroomkaas. Verdeel daarna naar smaak de tijm, zout en peper erover.
  • Leg vervolgens een plak ham op alle stukjes deeg.
  • Snijd de paprika in kleine stukjes en maak ook de spinazie wat fijner. Verdeel dit over de stukjes deeg.
  • Rol de stukjes deeg één voor één op en leg ze op de bakplaat.
  • Bak de croissantrollen ongeveer 12 tot 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven, totdat ze mooi goudbruin van kleur zijn.
  • En klaar is je lunch. Eet smakelijk!

Tip

De croissantrolletjes zijn heerlijk als lunch, maar fungeren ook prima als hapje bij de borrel. Hiervoor snijd je ze in iets kleinere stukjes, zodat je meerdere kleine hapjes hebt.

Lees ook: 4 tips om de lekkerste tosti’s te maken

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Lekker en Simpel | Beeld: Adobe Stock