18 januari 2018

Wat wil je nog meer?

De zoetekauw onder ons herkent het vast wel: die ontembare drang naar een heerlijke, warme wafel. Er bestaan tal van wafelrecepten, dus je hoeft niet verlegen te zitten om een goed recept. Op deze manier maken wij graag wafels. De kaneelstroop maakt de wafels extra lekker. 

Wat heb je nodig voor 10 porties?

Voor de wafels:

  • 260 gram bloem
  • 480 milliliter melk
  • 3 eieren, gescheiden
  • 60 milliliter kokosolie
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snufje zout

Voor de kaneelsiroop (optioneel):

  • 200 gram suiker
  • 120 milliliter Light Corn siroop
  • 145 milliliter koffiemelk
  • 60 milliliter water
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kaneel

Wat moet je doen?

  • Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom en roer dit door elkaar.
  • Doe de eierdooiers, melk en olie in een kommetje en klop dit door elkaar. Schenk dit vervolgens bij de droge ingrediënten en roer het tot een glad geheel.
  • Klop de eiwitten tot pieken en vouw dit daarna door het beslag.
  • Maak de wafels in een wafelijzer zoals je dat altijd doet.
  • Voor de kaneelsiroop: doe de suiker, siroop en water in een pannetje en breng dit op een middelhoog vuur aan de kook. Roer de suiker daarna 2 minuten of roer tot het mengsel wat dikker is geworden.
  • Haal de pan van het vuur en roer de koffiemelk, vanille-extract en kaneel door de siroop.
  • Schenk de siroop over de wafels en genieten maar!

Wil je dit recept bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Taste of Home | Beeld: Pixabay