Christel

Wij hebben hier wel baat bij

Is het een van jouw voornemens om in 2018 minder geld uit te geven? Dan kan dat op sociaal gebied nog weleens lastig zijn. Als je bijvoorbeeld uit eten gaat met je vrienden, ben je vaak niet voorzien van een goede maaltijd en een drankje voor slechts tien euro. Gelukkig kun je heus nog wel af en toe uit eten gaan en hoef je niet te diep in de buidel te tasten dankzij deze tips.

Zo doe je dat.

Bekijk het menu thuis alvast
Pluis de site van het restaurant alvast uit voordat je erheen gaat. Zo kun je alvast kijken welke lekkere wijn het voordeligst is of welk menu je het beste kunt kiezen. Bovendien kun je bij sommige restaurant doordeweeks goedkoper eten dan in het weekend, altijd handig om te weten.

Bestel een fles
20 euro voor een fles wijn neerleggen klikt wellicht duur als een glas wijn 5 euro kost. Maar je bent juist duurder uit als iedereen telkens een glas rode wijn bestelt. Volgende keer maar meteen een flesje bestellen ;).

Eet eens vegetarisch
Een heerlijke pasta of een geitenkaassalade is vaak een stuk goedkoper dan die steak. Wil je wat geld besparen en met een vol gevoel naar huis gaan? Sla het vlees dan een keertje over en kies voor een vegetarische maaltijd. 

Sla het toetje over bij het restaurant
Voor een dessert moet je al snel 8 euro neerleggen. Heb je veel zin in een ijsje? Maak na het etentje dan eens een ommetje naar de ijssalon. Het ijs is daar minstens zo lekker én je bent veel minder geld kwijt voor een zoete lekkernij.

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m op Pinterest!

Bron: Purewow | Beeld: Pexels