11 augustus 2017

Deze romige aardappelgratin is om je vingers bij af te likken

Gratineren is toch wel onze favoriete techniek om groenten klaar te maken, want alles waar een flinke lading kaas bij komt kijken wekt meteen onze interesse. Bij het gratineren van een product wordt de bovenkant voorzien van een korst gemaakt van kaas. Minimale inspanning, maximaal resultaat. Deze romige aardappelgratin is bijna te simpel om te maken en je gasten zullen je stuk voor stuk vragen naar het recept, zó lekker is het. En het mooie is; je hebt er maar 4 ingrediënten voor nodig! 

Dit heb je nodig voor 2 personen: 

  • 500 gram aardappels
  • 150 milliliter slagroom
  • 3 eetlepels roomkaas met kruiden
  • geraspte kaas

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Schil de aardappels en snijd ze daarna in dunne plakjes.
  • Meng in een kom de slagroom met de roomkaas.
  • Voeg de aardappels toe en maak af met een snufje peper en zout, meng alles goed door elkaar.
  • Vet een ovenschaal in en schep het mengsel erin.
  • Strooi hier een flinke laag geraspte kaas overheen en schuif het de oven in.
  • Dertig minuutjes wachten en smullen maar!

Dit recept bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron: Lekker & Simpel | Beeld Pixabay