Robby

Op deze manier houd je je keuken brandschoon!

De keuken is een van de meest gebruikte plekken in huis (althans, bij de meesten) en omdat je er eten bereidt is het erg belangrijk dat ‘ie goed schoon wordt gehouden. Je zit natuurlijk niet op een voedselvergiftiging te wachten omdat je je aanrecht niet goed hebt schoongemaakt of iets dergelijks. Wij maken hem dan ook braaf elke week schoon en halen regelmatig even een doekje over het aanrecht, maar wist je dat er een aantal plekken in de keuken zijn die je eigenlijk elke dag moet schoonmaken? 

  1. De gootsteen: de gootsteen is een van de ‘smerigste’ plekken in huis, doordat er natuurlijk regelmatig voedselresten in belanden. Gelukkig is het een makkelijke plek om schoon te maken, even met een schuursponsje met schoonmaakmiddel doorheen en klaar ben je.
  2. Het aanrecht en gasfornuis: deze plekken gebruik je elke dag in de keuken, niet meer dan logisch dat je er dan ook elke dag even een doekje overheen haalt.
  3. De eettafel: morsen, vlekjes, kruimels: deze liggen elke dag wel op de eettafel. Na elke maaltijd even afnemen met een schoon doekje, wel zo hygiënisch.
  4. Vaatdoekje: deze moet je elke dag vervangen. Vaatdoekjes bevatten veel bacteriën. Was ze op zestig graden in de wasmachine, net zoals hand- en theedoeken.
  5. Koffiezetapparaat: Alle koffielovers die elke ochtend een verse pot zetten: maak hem na gebruik ook goed schoon! Afkoelende koffie trekt door de temperatuur een hoop bacteriën aan en als je de pot niet elke dag even afwast, blijven die daar in zitten.

Wil je dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Bron The Kitchn | Beeld: pexels