Kipburgers van kipgehakt! Perfect voor in het weekend!

Ingrediënten
  • 350 g kippengehakt
  • Bouillonpoeder
  • 3 eetlepels pesto met zongedroogde tomaten
  • 1 grote ui in 4 grote ringen
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 dunne plakjes mager spek
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
Robby
15 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 350 g kippengehakt
  • Bouillonpoeder
  • 3 eetlepels pesto met zongedroogde tomaten
  • 1 grote ui in 4 grote ringen
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 dunne plakjes mager spek
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Lekker en gezond: kipburgers!

Soms heb je zin om je tanden in een lekkere, stevige burger te zetten. Maar het kan zijn dat je even een beetje op de lijn moet letten en dus beter niet teveel vet en calorieën binnen kan krijgen.

Gelukkig hebben wij een recept voor je dat je in staat stelt te genieten van een lekkere burger, zónder dat je meteen aan je calorieën-tax voor de week zit. En deze heerlijke kipburgers zijn nog makkelijk om te maken ook, wat wil je nog meer?

Zo maak je ze:

  • Meng het kip-gehakt met wat bouillon-poeder en de helft van de pesto.
  • Maak 4 burgers. Bestrijk de burgers en het spek aan beide kanten licht met vloeibare margarine en bak ca. 3 min aan iedere kant.
  • Bak de ui en het spek nog even mee.
  • Besprenkel met een beetje van de pesto en doe dan de burgers, spek en gebakken ui erbovenop.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: Deksel voor de pan zoek? Deze simpele truc werkt ook

Dit bericht bewaren? Pin hem dan op Pinterest

Beeld: Pexels