15 min.
1 pers.

Het is snel klaar, makkelijk te maken en het smaakt enorm goed

Heb je zin om een keer iets nieuws te proberen op ontbijtgebied, maar wil je het niet te ingewikkeld maken? Dan is dit recept een aanrader. Je hebt er niet veel voor nodig en de ingrediënten staan waarschijnlijk al in je keukenkastje. Het kost misschien net iets meer tijd dan je ‘gewone’ ontbijtje, maar het resultaat mag er zijn!

Gebruikers van de mobiele versie van deze website vinden de ingrediëntenlijst onderaan het artikel.

Ideale combinatie

‘s Ochtends een eitje bakken is altijd een goed idee. Doe er nog wat kaas overheen en voilà: een heerlijk ontbijtje. Toch zijn we ook dol op brood en willen we dat liever niet missen in de ochtend. Waarom zou je die drie dingen niet met elkaar combineren? Het resultaat is een kaas-ei-toast, waarvan je maar één plakje nodig hebt om meteen goed vol te zitten. Erna kun je vol energie aan je dag beginnen! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je dit lekkere ontbijtje maakt.

Zo maak je de kaas-ei-toast

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Pak een lepel en druk daarmee een kuil in het sneetje brood.
  • Besmeer de randen van het sneetje brood met boter.
  • Breek een ei boven het sneetje brood, zodat het in de kuil terechtkomt.
  • Besprenkel de randen van het sneetje brood met geraspte kaas.
  • Strooi eventueel nog wat peper en zout over het sneetje brood, naar smaak.
  • Schuif het sneetje brood de oven in en laat het 10 minuten bakken.
  • Eet smakelijk!

Lees ook: TikTok-recept: smakelijke custardtoast met chocolade of fruit

Wil je dit artikel bewaren? Pin het op Pinterest!

Bron: Tasty | Beeld: Videostill Tasty

Ingrediënten
  • 1 sneetje brood
  • 0,5 eetlepel boter
  • 1 ei
  • 3 eetlepels geraspte kaas
  • peper en zout (optioneel)