Ingrediënten
  • 1 middelgrote komkommer, geschild en zonder zaadjes
  • een halve rode paprika, fijngehakt
  • 300 gram grof gesneden tomaten
  • 300 gram grof gesneden watermeloen
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel plus 1 theelepel sherryazijn
  • 1 tot 2 eetlepels fijngehakte jalapeño
  • 3 eetlepels van een fijngehakte sjalotje
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Gesneden basilicum, korianderblaadjes en geroosterd brood, om te serveren
Yentl Feenstra
130 min.
4 pers.
Ingrediënten
  • 1 middelgrote komkommer, geschild en zonder zaadjes
  • een halve rode paprika, fijngehakt
  • 300 gram grof gesneden tomaten
  • 300 gram grof gesneden watermeloen
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1 eetlepel plus 1 theelepel sherryazijn
  • 1 tot 2 eetlepels fijngehakte jalapeño
  • 3 eetlepels van een fijngehakte sjalotje
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Zout
  • Gesneden basilicum, korianderblaadjes en geroosterd brood, om te serveren

De klassieke Spaanse soep in een nieuw jasje

Een koude soep van rauwe groenten en kruiden. Je bent er dol op of je bent het niet! Ben je net als wij fan, probeer dan eens deze variant met watermeloen. Dit recept is perfect voor de warme zomerdagen!

Verfrissende watermeloen gazpacho

Geen zin om op warme dagen uren in de keuken te staan? Maak dan eens een heerlijke gazpacho, oftewel koude tomatensoep. Het klassieke recept van de Spaanse soep is verrukkelijk, maar deze variant met watermeloen is om van te watertanden. Het beste van alles? Dat-ie ook nog eens onwijs makkelijk te maken is. Je gooit namelijk het merendeel van de ingrediënten simpelweg bij elkaar in de blender. Aan de slag! 

Zo ga je te werk

  • Hak een kwart van de komkommer fijn; zet opzij voor het serveren. Hak de resterende komkommer grof en doe deze in een blender.
  • Voeg de paprika, tomaten, watermeloen, olie, azijn, jalapeño en 2 eetlepels sjalot toe aan de blender. Breng op smaak met een snufje zout en een paar snufjes zwarte peper.
  • Mix het mengsel tot de gewenste structuur. (Wij houden van een beetje textuur, maar je kunt het tot een glad geheel mixen als je dat liever hebt.) Proef en breng op smaak met zout, peper en indien nodig meer azijn of olie.
  • Zet in de koelkast om minimaal 2 uur of maximaal een nacht te koelen.
  • Verdeel de gazpacho op borden en top met kruiden, een scheutje olie, de overige komkommer en de resterende eetlepel sjalot. Serveer met brood ernaast. Eet smakelijk!

Lees ook: Dit is wat Kylie Jenner op een dag eet

Wil je dit artikel bewaren? Pin ‘m dan op Pinterest!

Bron: Delish | Beeld: Pixabay